Rasmus Taavet on õiguskantsleri puuetega inimeste nõukoja liige, kuulus ka nõukoja esimesse koosseisu. Ta on Eesti Psüühikahäiretega Inimeste ja Lähedaste Huvikaitse Liidu (EPILL) juhatuse liige ja Eesti Autistide Liidu lihtliige.

Rasmus õpib rahvusvahelises Hunyuan Taiji (Chen Shi Xinyi Hunyuan Taijiquan) akadeemias Cheng Long juhendajaks/ õpetajaks. 

Ta ise on öelnud: “Mu suurim kirg on ilmselt fotograafia. Olen õppinud fotograafiat erinevatel kursustel, nii tehnilist kui kunstilist külge. Arvan, et jõudsin fotograafia juurde ajueripära kompenseerimiseks. Afantaasia ehk pildilise kujutlusvõime puudumine ilmselt suunas mind sinna - mul pole ka pildilisi mälestusi. 

Minu jaoks pole häiriv, kui mu diagnoositud ajueripärasid häireteks nimetatakse, sest minu toimetulekut siin ühiskonnas on autism ja ATH märkimisväärselt raskemaks muutnud. 

Soovin, et  ajueripäradega ja ka teistel inimestel, kel toimetulekuks tuge tarvis, oleks tulevikus võimalik endile sobivat tuge leida. Tegutsen nii, nagu oskan ning suudan, et see soov täituks.”